Stichting help Angela 

Door een noodlottig ongeluk, gevangen in je eigen lichaam. 

Waarom Stichting Help Angela ?

Angela, een levenslustige ondernemende vrouw en moeder van 2 jonge kinderen, 5 en 2 jaar oud, maakte  op een zomerdag in juni 2013 een autoritje met een noodlottige afloop. Door het verliezen van de macht over het stuur botste ze met hoge snelheid tegen een boerderij op. Een gebroken nek, klaplong en diverse botbreuken. Met spoed overgebracht naar het ziekenhuis alwaar zij aan de beademing werd gelegd en alle nodige medische zorg geboden werd. 5 weken lang lag zij in coma op de IC, er werd gevreesd voor haar leven. Artsen die hun uiterste best deden haar beter te maken, of in ieder geval vooruitgang te zien, meldden toch ook dat Angela misschien wel nooit meer zelfstandig zou kunnen ademen. Wat doe je dan? Je dochter ligt daar te vechten voor haar leven. Trek je de stekker eruit? Alles gaat door je heen, maar nee stoppen was geen optie! Toch werd zij daarna overgeplaatst naar Neurologie, omdat vooruitgang werd geboekt. 

 

Een medisch traject volgde. Ziekenhuizen, revalidatiecentra en therapieën, dokters uit het buitenland, je kunt het je zo gek niet bedenken. Omdat de hoop er was, maar de zorg niet altijd voldoende bleek werd Angela naar huis gehaald. Alle medische hulpmiddelen werden ingeschakeld. Een kleinschalig zorgcentrum werd nagebouwd. Angela’s moeder verzorgt haar dochter dagelijks, samen met nog 4 professionele zorgverleners. Inmiddels ademt Angela weer zelfstandig. En toont zij emotie. Herkenning door middel van een lach en een traan. 

 

Door de intensieve zorg die zij krijgt en de oefeningen die meerdere malen per dag gedaan worden met haar blijft haar lichaam soepel. Vergroeiingen krijgen hierdoor een minimale kans, en bestaat de mogelijkheid nog steeds dat het iedere dag beter zal gaan. Kosten nog moeite worden gespaard. Als je met Angela bent merk je dat ze graag wil praten, maar de woorden de weg naar haar mond niet kunnen vinden. Gevangen in haar eigen lichaam. 

 

Een stamceltransplantatie en bijbehorende therapie zou uitkomst kunnen bieden. Na vele gesprekken met artsen over de hele wereld, heeft een Mexicaanse arts aangegeven het aan te durven Angela te behandelen. Door Corona, alle aanpassingen die gedaan moeten worden om een reis mogelijk te maken en de bijbehorende kosten lijkt het onmogelijk. 

 

In 2014 is Stichting "Help Angela" opgericht om donaties te kunnen ontvangen die de zorg die Angela 24/7 nodig heeft te kunnen blijven bekostigen. Het zal u niet verwonderen dat deze zorg hoge kosten met zich meebrengt.

 

Wij zijn blij met iedere donatie, maar begrijpen ook dat het mooi is er iets tegenover te stellen.

Door de verkoop van zijdekoord armbandjes met gouden of zilveren bedel heeft u een mooi sieraad en een herinnering aan een bijdrage vanuit een warm hart.  

© 2017 - 2022 Juwelier Jansen | sitemap | rss