Wilt u uw diamanten verkopen?
Heeft u diamanten die u niet langer wilt bewaren? Bent u op zoek naar een betrouwbaar adres om extra geld te krijgen voor je waardevolle diamanten? Ons 27-jarig familiebedrijf weet hoe belangrijk uw diamanten zijn en zullen ze kopen met volledig respect en begrip. Als we komen tot een onderlinge afspraak over de prijs, wordt u direct contant uitbetaald of het bedrag wordt op uw rekening gestort. Er is geen verplichting om te verkopen en er zijn geen kosten aan de taxatie verbonden.


Dit zijn de minimale prijzen dat u voor uw diamanten kunt krijgen. Zetting en onbeschadigt verwijderen van het sieraad speelt een grote rol.  Diamanten met HRD, IGI of GIA certificaten worden uiteraard meer uitbetaald. Biedprijzen onder voorbehoud van typefouten en koers fluctuatie. 
Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen!! 

 

Wat betaalt u voor 1.00 crt briljant terug?
Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben wij meer informatie nodig. Er komen veel dingen bij kijken, zoals  kleur en zuiverheid. Vroeger was dat niet belangrijk, maar tegenwoordig is de technologie zo ver gekomen dat er onderscheid moet komen tussen de stenen. De prijzen die wij uitbetalen voor 1,00 crt steen is van zuiverheid I3 Kleur M € 219,- T/M zuiverheid IF kleur D € 9250,- . Dat is wel een verschil van € 9000,-. Om een voorbeeld te kunnen geven, voor een  1.00 crt briljant VSI kleur H Krijgt u uitbetaald € 2160,-. Verhouding tussen Amerikaans Dollar en Euro speelt ook een grote rol in de prijzen.  

Ik heb een certificaat, zal ik het meenemen?
Als het een HRD, IGI, EGL, AGS of GIA certificaten zijn neem het mee.  Andere certificaten zijn geen  geldige certificaten. Dat zijn certificaten die meegeleverd worden bij aankoop voor echtheid. Gegevens wat er vermeld staan zijn niet betrouwbaar.  

Ik heb een taxatierapport van waarde, krijg ik dat uitbetaald?
Ja en nee, lichter aan voor welk doeleinde het taxatie is opgemaakt. Veelal worden taxaties gemaakt voor verzekerings of een andere doeleinde. Prijzen dat vermeld staan zijn meestal veel te hoog. U zou ongeveer 30% - 40% uitbetaald krijgen van wat er vermeld staat in de taxatierapport. 

Welke diamanten kopen wij niet in?
- Diamanten die achteraf verbeterde helderheid hebben gekregen (CE).
- Diamanten die Laser geboord zijn.
- Kunstmatig gekleurd zijn.
- Helderheid hebben van SI3, I1, I2 of I3. 
- Kleiner zijn dan 5 punten.

Wat is Diamond Fluorescentie ?
In de diamantindustrie, heeft het bestaan van fluorescentie in een diamant (is een natuurlijke minerale eigenschappen van de diamant), veroorzaakt veel debatten en heeft in veel gevallen invloed op de prijsstelling van diamanten.

 

Diamanten en edelstenen kopen bij Juwelier Jansen

Juwelier jansen is een familiebedrijf met meer dan 27 jaar ervaring in de wereld van goud en diamant. Service, betrouwbaarheid en persoonlijk contact zijn voor ons van belang. Juwelier jansen is opgericht voor juweliers, goudsmeden en particulieren die voordelig diamanten willen kopen. Wij bieden een ruime selectie diamanten die gekeurd zijn bij genormeerde instanties zoals het HRD, IGI, en GIA. Hiermee weet u zeker dat kwaliteit gewaarborgd is

Voordelig diamanten en edelstenen kopen

Wij hanteren groothandelsprijzen voor diamanten en edelstenen dit betekent dat u veel voordeliger uit ben in prijs dan bij andere aanbieders. Vergelijk het zelf, of kom langs en ontmoet één van onze diamantexperts.

© 2017 - 2021 Juwelier Jansen | sitemap | rss